01.02.2019- 01.02.2019
II. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi ve Fuarı

10 -11 Nisan 2018 tarihlerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle, Pullman Airport Hotel’de gerçekleştirilmiştir.

Zirveye KÖMÜRDER Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı müsteşar yardımcısı Zafer Benli açılış konuşması yaparak teşrif etmişlerdir.

Zirveye Adana BTÜ Maden ve Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü’nden Araş. Gör. Taşkın Yıldız, Üniversite görevlendirmesi kapsamında katılmıştır. Üniversiteler ile enerji ve maden sektörleri başta olmak üzere toplamda 485 yerli katılımcı, 365 uluslararası katılımcı etkinlikte yer almıştır.

39 konuşmacı Zirvede uzmanı olduğu konularda sunumlarını gerçekleştirmiştir. Global ve ulusal alanda 6 ana konu başlığına odaklanılmıştır:
- Kömür Madenciliğine Bütünsel Bakış
- Yüksek Verimli Düşük Emisyonlu Kömüre Dayalı Termik Santral Teknolojileri
- Kömürün Gazlaştırılması & Kömürden ve Diğer Fosil Yakıtlardan Üretilen Alternatif Ürünler
- Emisyon Kontrol Teknolojileri & Kömüre Dayalı Termik Santrallerin Modernleştirilmesi ve Yenilenmesi
- Kömürün Geleceğinde Finansmanın Rolü
- Çevre Mevzuatı ve İş Sağlığı & Güvenliği

Cengiz Güneş (Güneş Enerji Yönetim Kurulu Başkanı)

Prof. Dr. İskender Gökalp

Sevda Güner (Enerji Bakanlığı iletişim danışmanı)